O nama
Ljetopis
Aktuelnosti, dogadjaji...
Kalendar
Parohije
Bogosluzenje
Bilten Hrama
Foto Album

Akatist
Duhovnik
Besjeda
Srpska Imena
Prolog

Adresar
Knjga utisaka
Kontakt

Programi

 

 

   Aко желите да преузмете наш банер кликните и копирајте садржај кода у  клипбоард
    Преузмите наш банер
   

 

ОХРИДСКИ ПРОЛОГ

Пролог је ''јединствена и беспримјерно драгоцјена књига у цијелом православном свијету", свједочи преп. Јустин. Ријеч "пролог" је синаксар или скраћени зборник, који свој смисао и значење носи од грчке ријечи "прологос", што значи предговор, у овом случају предговор или "увод" у живот светих тј. у "Житија светих".

Поштовани,
постављањем текста књиге ''ПРОЛОГ'' светог владике Николаја, квалитет ове странице jе знатно побољшан. У жељи да посјетиоци исте имају могућност да се упознају са распоредом читања Светог писма на богослужењу, као и да прегледају галерију икона, уз текст књиге су постављене иконе празника и светих, као и распоред читања Светог писма на Св. литургији. Ту је још један додатак – страница са житијем српских новомученика и светитеља. Добронамјернима неће сметати то што се у фасцикли ''ОХРИДСКИ  ПРОЛОГ'' налази све наведено (Пролог  и  др.). Исто ће бити на обострано задовољство, а на духовно узрастање и спасење оних који буду читали написане ријечи и у дјело проводили искуство и дјело СВЕТИХ.


Напомена: Распоред читања дневног житија постављен је по јулијанском календару (старом). Тако 01. јануар (на страници) одговара 14. јануару (види КАЛЕНДАР).
Захваљујем брату у Христу, Братиславу Перошевићу, на помоћи у завршетку овог Богоугодног дјела.
                                    
                                                                              Милорад Вујић, протонамјесник

МЈЕСЕЦ


РАСПОРЕД  ЧИТАЊА  СВЕТОГ  ПИСМА  НА  СВЕТОЈ  ЛИТУРГИЈИ

- Саборник дванаест мјесеци или распоред читање Светог писма на Светој литургији у дане празновања Празника и светих уписан је по датуму празновања уз житије. На овој страници је распоред читања Светог писма у недјељном кругу.                

 

 

Права задржава управа парохије и Црквене општине у Добрињи
Дизајн: Делта Хостинг